Schellerup Gård

stedet og naturen omkring

Gårdens historie

Schellerup Gård en gammel gård bygget tilbage i 1910. Dengang var der ikke andet end en hovedbygning og en lade samt 12 ha landbrugsjord. I 1960 blev der bygget en ekstra længe og landbrugsjorden blev ændret til skovarealer. I 2005 blev gården købt af de tidligere ejere Anja og Kent, som totalrenoverede gården fra ende til anden. Hovedbygningen fik en overetage og den tre-længede gård blev istandsat med stråtag, hovedhus til privaten samt 3 ferielejligheder. De brugte 3 år før gården stod færdig, og gården blev deres hjem i 16 år.

Vi overtog gården efteråret 2021 med drømmen om at gøre gården til et fantastisk sted for os, vores børn, vores lokalsamfund og ikke mindst for jer, vores gæster! Vi har mange planer men driver gården videre i samme ånd og med respekt for historien. Vi ser stadig Anja og Kent jævnligt, da købskontrakten indeholder en frase om, at deres skal drikke rødvin med specifikke mellemrum

Faciliteter på
Schellerup Gård

Sauna

Saunagus, sauna, natur, panorama

Vildmarksbad

vildmarksbad, sø, natur, skov

Søen

Sø, solnedgang, båd, idyl, bondegård

Skoven

Bænk, skov, mark, blå himmel

Fitness

Fitness, workout, træning, rack, vægte

Saunaen

Saunaen er en helt unik terapiform, der både påvirker krop og sind. Foruden en magisk varme, så skaber den også rum for meditation, nydelse og socialt samvær.

På vores lille gård har vi forsøgt, at løfte den klassiske sauna oplevelse lidt ved at trække naturen helt tæt på. Vores sauna er udstyret med fuld panorama udsigt ud over den lille sø, der er omringet af en magisk uforstyrret natur. En oplevelse der ikke kan beskrives, men som bør opleves.

Det er både muligt som gæst og besøgende at leje saunaen til private arrangementer, eller deltage i de fastelagte dage, hvor vi enten holder  saunagus eller såkaldte “åbne aftener”.

NB – Det er ikke tilladt at medbringe andet end vand inde i saunaen.

Vildmarksbad

Ved siden af vores sauna har vi sat et lækkert udespa op. Med udsigt udover søen, er der rig mulighed for at trække stikket, læne sig tilbage og nyde nuet. Om det er med vennerne/veninderne eller med din eneste ene, det er op til dig. 

I vildmarks spaen er der plads til 5 personer i alt.

NB – Det er ikke tilladt at drikke eller spise i vildmarks spaen 

Søen

Loungemøbler, terrasse, sø, udsigt, blå himmel

Søen er vores lille oase, der tiltrækker en rigt dyreliv og ikke mindst træer og planter. På det dybeste sted måler søen intet indre end 3 meter, og er ca. 60 x 40 meter stor. Så der er rig mulighed for at tage sig en svømmetur.

Skoven

Bænk, skov, mark, blå himmel

Skoven danner den smukkeste ramme om gården og den lille sø. Her finder du både en gammel og ny ung skov, hvor træer som bøg, eg, birk og diverse nåletræer står side om side og skaber et trygt hjem for en masse råvildt og fugle.

Alle besøgende gæster er mere end velkommen til at gå sig en tur i skoven. I skovkanten mod øst, er der desuden den hyggeligste lille bænk, hvor man kan tage sig et hvil og nyde udsigten ud over markerne.

Fitness

Som overnattende gæst, har du muligheden for at benytte dig af vores fitness rum og faciliteter. 

Åbningstiderne er alle dage fra 9.00 – 18.00. 

*Sommetider vil fitness faciliteterne være lukket grundet personlig træning og hold.

Steder tæt på

Herning by

Herning ligger i Midtjylland og er hovedby i Herning Kommune. Byen er den fjerdestørste i Region Midtjylland og har lidt over 50.000 indbyggere.

Herning er kendt som kongres- og messeby på grund af Messecenter Herning. Den store multiarena, Jyske Bank Boxen som er blevet bygget ved MCH Messecenter Herning. Den store arena med plads til 12- 15.000 tilskuere blev indviet af Lady Gaga i oktober 2010, men fik sin ilddåb med udsolgte mellemrunde- og finalekampe i forbindelse med europamesterskaberne i kvindehåndbold i december 2010.

Herning er i dag en by i vækst, i modsætning til mere stagnerende områder i Midt- og Vestjylland. Dette skyldes især, at byrådet gennem mange år har haft en bevidst strategi om at tiltrække arbejdspladser og udbygge kulturlivet. Herning er kendt som en driftig handelsby med et stort udbud af både kædebutikker og specialbutikker.

Placering

Rutevejledning

Vesterhavet

Afstand: 1 time

vesterhavet, klitter, havet, ocean, jylland

Vesterhavet er et kendt turistmål året rundt, og det er der en god grund til. Se de historiske bunkere fra krigstiden, oplev de naturskønne klitter og besøg en af de mange fiskerestauranter i området. Vesterhavet er også kendt for sin rå, barske skønhed og dets kraftfulde bølger, der tiltrækker surfere og andre vandsportsentusiaster.

Århus

Afstand: 1 time

Århus, storby

Aarhus er Danmarks anden største by og en af de ældste byer i landet med en historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen er beliggende på i østlige del af Jylland og er kendt for sit pulserende kulturliv og dens imponerende arkitektur. Århus er hjemsted for mange museer, herunder ARoS kunstmuseum og Den Gamle By, der viser livet i Danmark i gamle dage. Byen er også kendt for sit universitet og dens unge og livlige atmosfære, der gør det til et populært sted at studere og bo. Der er mange restauranter, barer og caféer i Århus, der serverer lækker mad og drikke, og byen er også kendt for sit spændende natteliv.

Silkeborg

Afstand: 35 min.

Silkeborg, visitsilkeborg, silkeborg søerne

Lalandia Billund er en populær feriepark beliggende i Billund, Danmark, tæt på LEGOLAND forlystelsespark. Parken er kendt for sine mange indendørs og udendørs aktiviteter og attraktioner, der er velegnet til både børn og voksne. Der er en stor indendørs badeland med vandrutsjebaner, pools og spa-område, samt en række andre aktiviteter såsom minigolf, bowling, klatring og legeland. Lalandia Billund har også en række spisesteder, butikker og underholdningsmuligheder. 

Park Zoo

Afstand: 20 min

lion, animal, head-1118467.jpg

Jyllands Parkzoo er en charmerende zoologisk have beliggende i Haunstrup, nær Herning, Jylland, Danmark. Parken er kendt for sin unikke atmosfære og fokus på interaktion med dyrene. 

Besøgende kan nyde en bred vifte af dyr, herunder løver, giraffer, kænguruer og mange andre spændende arter.

Parken har også legepladser og picnicområder, hvor familier kan slappe af og nyde en hyggelig dag i naturen. Der er også caféer og kiosker, hvor man kan købe forfriskninger og mad.

Legoland

Afstand: 45 min.

Legoland, forlystelsespark, lego

Legoland er en forlystelsespark, der er kendt for sine LEGO-temaer og -attraktioner. Parken ligger i Billund, og er en af de mest populære turistattraktioner i landet. Der er mere end 50 forskellige forlystelser og aktiviteter i parken, herunder rutsjebaner, vandattraktioner, børnevenlige forlystelser og LEGO-byggeværksteder. Der er også LEGO-udstillinger, der viser imponerende bygninger og figurer, som er lavet af LEGO-klodser. Legoland er et sjovt og underholdende sted for både børn og voksne, der er LEGO-fans eller bare vil have en god dag i parken.

Lalandia

Afstand: 45 min.

Lalandia, logo, badeland

Silkeborg er en by beliggende i Midtjylland, Danmark, kendt for sin smukke natur og idylliske søer og skove. Byen ligger ved søen Silkeborg Langsø, og der er mange aktiviteter, man kan foretage sig i området, såsom sejlture, kano- og kajakture og vandreture. Byen er også kendt for sit kunstmuseum, Silkeborg Kunstmuseum, som huser en stor samling af dansk malerkunst og skulpturer. Der er også mange gode restauranter og caféer i byen, der serverer lækker mad og drikke. Silkeborg er et populært sted at besøge for naturelskere.

da_DK